Lygna-området-  med alle sine aktiviteter og fasiliteter er et yndet utfartsted/reisemål sommer og vinter. Vi har eget kart der alle løyper, fiskevann og andre fasiliteter.

I Sommerhalvåret er det flotte merkede turstier, rike fiskevann, flotte sykkelveier og mulighet for jakt, bær- og sopptur.
Om vinteren er Lygna-området snøsikkert med snø tidlig, ofte alt i oktober. Løypene kjøres med løypemaskin så snart det er mulig. Sesongen varer til over påske.
    

 

O-løyper.
Hadeland O-lag har oppdaterte kart over Lygna-området. De arrangerer løp både sommer og vinter. I tillegg er det hver sommer mulighet for turorientering i området. Mange poster er satt ut for de som ønsker et ”mål” ved turen.

Skiløyper.
Løypene, ca 160 km, som kjøres av Øståsen Skiløyper, er kjent for sin gode kvalitet og preparering.
Traseene, som er brede, går i et variert og kupert terreng. De aller fleste løyper er kjørt med tanke på både klassisk og skøyting .
Løypene blir preparerer ved snøfall, ved arrangement/renn og før hver helg. Traseer rundt Lygnasæter Hotell blir kjørt først.

Våre to lysløyper, på til sammen 10 km, starter rette utenfor hotellet. Det er bare å spenne på seg skia å gå !
Løypenettet henger sammen med løypene til Oslo og Gjøvik. Vårt hotell benyttes ofte for overnatting for skiløpere.


Lygna Skisenter
Skisenteret ligger 800 meter fra hotellet og er tilrettelagt for trening og konkurranser og er regionanlegg for langrenn og skiskyting. Anlegget ligger i tilknytning til resten av løpenetter og eies av de fleste idrettslagene i Gran Kommune. De har god erfaring i gjennomføring av store arrangement. Alle løyper er godkjent av Norges Skiforbund/FIS for konkurranser. Senteret er åpnet hver dag hele vinteren.

  

Rennkontoret har et åpnet, oppvarmet garderoberom. I tillegg kan servicebygget med garderobe, dusj og badstue benyttes. Kontakt oss på Lygnasæter Hotell for nøkkel.
Senteret har eget skileikanlegg 100 meter fra Lygnasæter Hotell.
Lag og foreninger kan leie anlegget.
Kontakt oss på Lygnasæter Hotell for priser og muligheter.


Serveringssteder - vinter.
I tillegg til Lygnasæter Hotell sine tilbud med kro, kiosk, bensinstasjon og gatekjøkken finnes det 3 hytter med enkel servering. Disse ligger i tilknytning til skiløypenettet rundt hotellet. Den nærmeste er Lushaughytta 4 km og så Sagvollstallen ca. 15 km sydover.

Skyting.
Lygna Skytterbane, 1,5 km fra hotell, har lerduebane, pistolbane, 100, 200 og 300 m for baneskyting, elgbane for trening og stevner.