Velkommen til Lygnasæter Hotell på Hadeland

Lygnasæter Hotell har siden 1971 vært i familiens eie. I dag bor det tre generasjoner på Lygna som alle deltar i driften.

Lygnasæter har en lang historie som startet for over 100 år siden med et sagbruk på området. Etter hvert utviklet stedet seg og i 1950-årene startet en liten kafé opp i det som i dag er bedre kjent som Rødstua. På midten av 1960-tallet ble kafeteriaen utvidet og det ble bygget en bensinstasjon. I 1971 kjøpte familien Seigerud stedet og satset stort på å videreutvikle det. I løpet av de neste årene ble kafeteriaen utvidet og hotell med 25 rom bygd.

Lygnasæter ligger i vakre og rolige omgivelser som byr på mange muligheter for aktiviteter hele året. Om vinteren er det ski og skiskyting som er i fokus, mens sommeren byr på turstier, rulleskiløyper, sykkelløyper, bærplukking og bading.

I dag er Lygnasæter Hotell en populær helårsdestinasjon med 29 rom, kro og bensinstasjon. Elisabeth Seigerud Øverlier og Trond Øverlier driver hotellet i dag sammen med omtrent 50 ansatte, og de jobber for å være gode verter for gjester fra nær og fjern. Stedet har blitt et kjent landemerke på toppen av Hadeland.

I løpet av årene har det vært flere utvidelser og oppgraderinger av hotellet og området rundt. Restaurering av «Rødstua» ble gjort på midten av 1990-tallet, og i 1996 ble en ny campingplass med plass til 150 vogner bygd. På slutten av 1990-tallet ble hotellrom, bad og bensinstasjonen pusset opp og renovering og oppgradering har fortsatt helt frem til i dag.

I 2020 startet generasjonsskiftet av Lygnasæter Hotell, og nye bad og oppgradering av alle hotellrommene ble gjennomført. Kursrom og grupperom ble også oppgradert til hybridmøter, og kroa ble restaurert og fikk nye møbler. I 2022 ble kiosken og Shellstasjonen bygd om.

Lygnasæter har en lang og interessant historie som har utviklet seg gjennom generasjoner. Selv om stedet har endret seg mye over tid, har de alltid jobbet hardt for å være et sted der gjester føler seg velkommen og ivaretatt. Med en fantastisk beliggenhet og en rekke aktiviteter tilgjengelig, er det ikke rart at Lygnasæter har vært en favoritt blant besøkende i over 100 år.

Det er ikke uten grunn slagordet vårt hele tiden har vært:

En gang gjest – alltid gjest!