Kistefos - The Twist
Sommeropplevelser fra Lygna

Sommeropplevelser fra Lygna

Noe av det fantastiske du kan oppleve med Lygnasæter som utgangspunkt i sommer! Alt fra The Twist på Hadeland til Peder Balke-senteret på Toten.

Lygnasæter Hotell har mye å tilby for både store og små. Områdene rundt på Toten og Hadeland har også mange spennende aktiviteter og attraksjoner å by på. Her er noen av våre favoritter for denne sommeren:

Opplev Kistefos – The Twist fra Lygnasæter Hotell

Er du på utkikk etter en unik og inspirerende kulturopplevelse i vakre omgivelser? Da bør du ta turen til Kistefos, kun en kort kjøretur på ca. 30 minutter fra Lygnasæter Hotell.

På Kistefos vil du finne The Twist – et bygg som både fungerer som galleri, bro og en skulptur i seg selv. Dette imponerende bygget har fått mye oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt, og er virkelig en destinasjon du ikke vil gå glipp av.

I tillegg til The Twist, kan du utforske den fantastiske skulpturparken som utvides hvert år, og oppleve flere kunstutstillinger i løpet av året. Samtidig vil du lære om områdets rike industrihistorie fra da det var en fabrikk.

Kistefos er virkelig en flott destinasjon for alle, enten du er en glødende kunstinteressert eller bare ønsker en inspirerende opplevelse i vakre omgivelser. Og etter en dag med kulturelle opplevelser, kan du trekke deg tilbake til Lygnasæter Hotell og nyte den fantastiske naturen rundt deg.

Sesongåpningen på Kistefos er 29. april, så hvorfor ikke bestille ditt opphold på Lygnasæter Hotell nå og oppleve det beste av både kunst og natur?

Hadeland Glassverk

En av våre største favoritter på Hadeland

Hadeland Glassverk er Norges eldste industribedrift, grunnlagt i 1762, og er vel verdt et besøk. Glassverket ligger kun en kort kjøretur på ca. 30 minutter fra Lygnasæter Hotell, og her finner man moro for hele familien. Med 10 butikker, 6 spisesteder og mange ulike aktiviteter, er det noe å finne på for enhver smak. En ting vi mener man absolutt må oppleve når man besøker glassverket er glassblåsing på nært hold ved å gå helt inn i Glasshytta. På sommeren kan du også prøve deg som glassblåser selv, og blåse ditt eget glass!

Peder Balke-senteret

Kunst på Kapp

Peder Balke-senteret ligger kun 40 minutter fra Lygnasæter og har en fantastisk beliggenhet med panoramautsikt over Mjøsa. Her finner man både galleriet der Balke dekorerte festsalen med 12 veggmalerier i 1834, og skiftende utstillinger av samtidskunst i sommerhalvåret. I tillegg kan man ta en vandretur for å se på de vakre skulpturene i området. Lygnasæter Hotell er det perfekte utgangspunktet for å utforske både Peder Balke-senteret og Granavollen for enda mer kunst og kultur.

Hadeland Folkemuseum

Tusen års historie samlet på et sted

Hadeland Folkemuseum er et fantastisk friluftsområde der tusen års historie er samlet på ett sted. Museet ligger en kort kjøretur på 15 minutter fra Lygnasæter Hotell og tilbyr et mangfold av opplevelser gjennom hele året. Her kan man oppleve bygningstyper, sjarmerende tun og spennende verksteder, i hovedsak fra 17- og 1800-tallet. Ved omvisning kan man oppleve interiørutstillinger fra 1950- og 1960-tallet av skomaker- og skredderverksted, landhandel, tannlegekontor, mekanisk verksted og veveri. I tillegg kan man se en kopi av Dynnasteinen, en bilde- og runestein datert til cirka 1050.

Søsterkirkene

Et landemerke gjennom 1000 år

Søsterkirkene på historiske Granavollen har vært en del av historien på Hadeland gjennom snart 1000 år. I dag er det bare på Granavollen man kan finne to middelalderkirker så tett innpå hverandre. Kirkenes tette plassering kan skyldes at det alltid har vært et viktig religiøst sentrum på Hadeland. Begge kirkene har sine unike særtrekk og historie, og er vel verdt et besøk.

Lygnasæter Hotell og området rundt tilbyr altså mange spennende sommeropplevelser for både store og små. Enten man ønsker å utforske kunst og kultur på Hadeland og Toten, eller ta del i en av de mange andre aktivitetene vi har her på Lygna. Vi har noe for enhver smak. Velkommen til oss.